Een DJ op je feest of bruiloft in festivalstijl


Festivals zijn vooral een combinatie van genieten, ongedwongenheid en van alles te doen.

En tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken. Je hebt er gezellige tenten, plekjes om te relaxen, te eten en muziek te luisteren. Nog leuker is het misschien wel dat zulke festivals helemaal niet meer afhankelijk zijn van grote evenementenbureaus en overbevolkte mensenmassa’s. Want een eigen feest of zelfs je bruiloft in festivalstijl is het helemaal. En niet alleen leuk om mee te maken; de voorpret is minstens net zo leuk! 

Logo Feesting.nl
Naar de Website van Feesting.nl

Bij een echt festival hoort natuurlijk muziek. Een DJ is dan ook een onmisbaar gegeven op een festival. Eventueel in combinatie met een live band, want verandering van spijs doet eten. En over eten gesproken: ja, dat hoort er zeker ook bij!

Of je nu een festival van je bruiloft wilt maken, of een ander feest in festivalstijl wilt laten verlopen: er is zoveel leuks te bedenken...

Vind je het moeilijk om dit alleen te doen? Genoeg bedrijven die je hier graag mee helpen. Zowel verhuur van spullen als hulp bij de styling van je festival worden aangeboden. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij feesting.


Festival bruiloft


Veel mensen die tegenwoordig trouwen zijn tussen de 25 en 35 jaar. En daarmee is het ook meteen dezelfde leeftijdsgroep van de doorsnee festivalganger. Wat veel mensen aanspreekt is de ongedwongen sfeer en natuurlijk is het leuk om gewoon met iedereen een dag feest te vieren in plaats van alleen een receptie.


Festivaltent bij bruiloft
Festivaltent bij bruiloft

Op een bruiloft in festivalsfeer kan er veel.

Wil je aparte plekken, zoals een relaxhoek, een eettent of een heerlijke ‘dansvloer’ ; op een festival bruiloft kan het allemaal. Een festival wedding is juist zo leuk omdat je het zo gek niet kan bedenken of het is mogelijk. Weg strakke planning, weg opgedirkte toestanden en hallo sfeer en gezelligheid! Natuurlijk zal de trouwceremonie even gedaan moeten worden, maar voor de rest kan iedereen doen waar ze zin in hebben! En heb je aan 1 dag niet genoeg? Dan maak je er toch meteen een heel weekend van? Tentjes erbij en klaar…Tip: lees ook het artikel 'Trouwen doe je tegenwoordig in festivalstijl' in het Parool.

Extra tips bij een weddingfestival


Om van een weddingfestival ook echt een festival te maken, maak je natuurlijk gebruik van dingen die je op grote festivals ook tegenkomt. Er zijn bedrijven die zich hier helemaal in gestort hebben en waar je dus terecht kan voor grote tenten, rollende keukens, tafels en wat al niet meer. Ben je fan van een bepaald festival? Wat houd je tegen om dan juist die sfeer neer te willen zetten? Rondneuzen op internet naar mogelijkheden is eigenlijk alleen maar leuk. Maar zelf dingen maken is ook super leuk om te doen. Wat dacht je van wegwijzers op houten planken, natuurlijk in gezellige kleuren. Zij wijzen de weg naar de eethoek, de muziekhoek (of misschien heb je er wel meerdere?) en ga zo maar door. Heb je een programma? Optreden van je neef met zijn gitaar, een spetterende show van een goochelaar en vooral niet te vergeten: je trouwceremonie. Schrijf het programma op borden en plaats die hier en daar op het festivalterrein. Maak van de uitnodiging voor je bruiloft een plattegrond! Misschien heb je wel een originele naam bedacht voor jouw festival: natuurlijk komt dat terug op de uitnodiging, de toegangskaartjes (ja, toch?!), op borden op het terrein of misschien zelfs wel op vlaggen? Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.logo The Music Truck
Naar Website The Music Truck


Wat dacht je van wegwijzers op houten planken, natuurlijk in gezellige kleuren. Zij wijzen de weg naar de eethoek, de muziekhoek (of misschien heb je er wel meerdere?) en ga zo maar door. Heb je een programma? Optreden van je neef met zijn gitaar, een spetterende show van een goochelaar en vooral niet te vergeten: je trouwceremonie. Schrijf het programma op borden en plaats die hier en daar op het festivalterrein. Maak van de uitnodiging voor je bruiloft een plattegrond! Misschien heb je wel een originele naam bedacht voor jouw festival: natuurlijk komt dat terug op de uitnodiging, de toegangskaartjes (ja, toch?!), op borden op het terrein of misschien zelfs wel op vlaggen? Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Dancing Shoes
bordjes festival stijlFoodtruckfestival

Heb je een feestje te vieren? Heb je best wel een grote groep en lijkt het jou wel leuk om dit feest in festivalstijl te gaan vieren? Denk dan eens aan een foodtruckfestival. Hoe je dat dan ooit voor elkaar moet krijgen? Eigenlijk vrij simpel. Foodtrucks zijn namelijk gewoon in te huren. Kies de foodtrucks die jij wel kan waarderen, zorg voor een mooi festivalterrein en leef je uit op de styling. Of die laat je doen, natuurlijk. Voor de variatie in foodtrucks, hier alvast een paar ideetjes, maar er is vast nog veel meer te vinden….:

  • Foodtruckbooking biedt een compleet overzicht van foodtrucks, die te  huur zijn. Ook zonder personeel! Trucks met koffie als specialiteit: die vind je hier ook!

  • Ook Toettoetfood is zo’n site. Lekker even rondkijken waar jij nou wel zin in hebt. Pannenkoekentruck? Of toch liever een Frietfiets?

  • Nog niet genoeg gezien? Kijk dan ook nog maar even op The Foodconvoy…Wijnfestival

Gek op wijn en festivals? Dan is een wijnfestival vast iets voor jou! Maar waarom zou je ook zelf niet gaan voor een wijnfestival als je gek op wijn bent. Weer een heel andere sfeer dan bij een festival met food als thema… Lekker chillen op rustgevende muziek, onder het genot van een wijntje…  A votre santé!


Andere festivals organiseren

Je hebt nu al heel veel voorbij zien komen aan ideeën voor jouw festival. Wil je graag iets origineels? Uiteraard ben je daar helemaal vrij in. Ben je gek op spelletjes? Waarom zou je niet Oud Hollandse spelletjes huren en een extra dimensie toevoegen aan je festival. Sjoelbakken, bijvoorbeeld, of zet gewoon voetbaltafels neer. Een dartbord hang je zo aan een boom of de muur. Damborden of andere bordspelletjes in de chillhoek: maak het zo maf als je zelf wilt en je festival wordt helemaal echt JOUW festival. Wie weet voor herhaling vatbaar en voor je het weet is er ieder jaar een festival met jouw naam ;-)

Ben je op zoek naar leuke mogelijkheden op het gebied van muziek, dan kan je naast het inhuren van een DJ, ook eens kijken naar nog meer unieke mogelijkheden. Een live zangeres, een saxofonist of misschien wel even los gaan met percussie. Hou je wel van de sfeer van de jaren vijftig? Dan heeft een Chevrolet als Music truck misschien wel precies dat wat jij zoekt!


Trouwen in het Bos

Ach, er is zoveel mogelijk. Laat je maar eens inspireren door Trouwen in het Bos, zij geven diverse mogelijkheden aan op hun site.

Vind je het leuk om een hippiesfeer te creëren of een surfgevoel? Waarom huur je geen camper in die stijl en je hebt gelijk een plekje om te overnachten…Happy Vintage

Vintage spullen verhogen de ongedwongen sfeer van jouw festival wedding. Deze kan je gewoon huren, zoals bij happyvintage. Zij verhuren niet alleen spullen, maar vinden het ook heel leuk om mee te helpen bij de styling van jouw bruiloft of ander event.

vintage decoratie
Vintage Decoratie door HappyVIntage.nl


logo The Music Truck
Vintage DJ Music Truck


DJ Big Blender

Een DJ op jouw festival verhoogt het echte festivalgevoel. En heb je dan ook nog een DJ die helemaal weet hoe hij de sfeer op een festival erin moet houden, dan zit je gebakken. En zo’n DJ vind je dus in DJ Big Blender. Met talloze mogelijkheden om van jouw feest precies het feest te maken wat jij voor ogen hebt. Je kunt mij huren gewoon als DJ met mijn eigen DJ Booth. Maar er kan nog veel meer. Ik kan komen met het VW busje, we kunnen kiezen voor de sfeer van de jaren zeventig, tachtig of negentig of we gaan heerlijk chillen… Wat jij wilt, het is immers helemaal jouw festival!

Natuurlijk is mijn optreden als DJ prima te combineren met live muziek. Heb je een groot terrein, dan zou je voor meerdere podiums kunnen zorgen zoals op grote festivals ook gebeurt. Of mijn show wordt afgewisseld met live optredens van bijvoorbeeld een saxofonist of jouw gitaarspelende familielid…

Ik vind het belangrijk dat alles verloopt zoals jij/jullie voor ogen hadden, daarom zal ik persoonlijk met jullie in gesprek gaan over jullie verwachtingen. Heb je zelf nog geen duidelijk beeld, dan kan ik je uiteraard ook helpen om het plaatje wel compleet te krijgen en zo maken we samen jouw festival wedding of ander festival event tot een succes. Neem gewoon vrijbljivend contact met me op!
© 2024 DJ Big Blender | Bruiloft DJ | Drive In Show | Ervaren & Allround (Almar Hijlkema)  |  KvK: 56011261 | Tel & Whatsapp: 06-11320921 |  Mail: KUBHT0ZpTUNLQE5LRUxHTUxbB0dF@nospam

empty