Foute Party: DJ's van Het Foute Uur


fout feest dj

We beginnen bij het begin; september 2005.

Het populaire radiostation Qmusic begint iedere werkdag tussen 9 en 10 uur met het Het Foute Uur. Jeroen van Inkel was de eerste die dit programma presenteerde. Het was een muzikaal feestje op je radio. Andere bekende radio deejays die volgden waren Gijs Staverman, Jeroen Kijk in de Vegte en Mattie & Wietze. Vanaf 2012 kwam er ook een weekend editie.


Het is al vanaf het begin een groot succes gebleken! Dat is ook niet zo verwonderlijk; door het hoge meezing gehalte van de "foute" hits van artiesten als ABBA, Boney M, Captain Jack, Paul Elstak, Luv en Mordern Talking. Het is gewoon één feest der herkenning!

Vanaf 2015 wordt Goede Vrijdag uitgeroepen tot Foute Vrijdag, waarbij Q-music de hele dag Het Foute Uur gaat uitzenden.Feesten met de Foute Party

Door het succes van het foute uur kwam er ook vraag naar Foute DJ’s in het land. Zo zijn de dj’s van Qmusic via Kyudo Events in te huren voor een foute party op locatie.

Ook een goede traditie is De Foute Party. Deze wordt al sinds de beginjaren (2005) jaarlijks georganiseerd en vindt traditionaal plaats op de laatste vrijdag in Juni. Dit feest met Q-Music dj’s en vele live-optredens is inmiddels uitgegroeid tot een ongekend jaarlijks mega-spektakel. Plaats van handelen is al sinds jaren de de Brabanthallen in Den Bosch.

Vanaf 2015 werden de bezoekersaantallen op de Foute Party zelfs zo fors dat er op de Zaterdag een tweede party gehouden wordt!!

De 2016-editie telde zo'n 15.000 feestgangers.

Als optredende artiesten kwamen de afgelopen jaren inmiddels Anita Meijer, Lee Towers, The Village People, Dune, T-Spoon, Paul Elstak, Bonnie St. Claire, George Baker, Right Said Fred, Snollebollekes, Toy-Box, Peter Andre, 5ive, Gerard Joling, K-otic en Fred van Leer, Vengaboys, 2 Unlimited en The Party Animals al voorbij!Opening Foute Party 2022 door de Q-dj's Playlist met alle Foute Party Openingsshows op mijn YouTube kanaalfoute party

Zelf een Fout Feest organiseren?

Kan het Foute Uur voor jou maar niet lang genoeg duren? En houd je wel van een feestje? Organiseer dan zelf een Foute Party Discoshow en Boek DJ Big Blender als foute dj. Kortom: maak van jouw evenement of feest HET foutste feest van het jaar.

In samenwerking met Inspiration Productions bieden wij de ultieme foute disco party compleet met foute DJ Booth en Drive In Show (licht en geluid voor 100 tot 500 man), foute discohits, foute lichteffecten zoals een spiegelbol en een bellenblaasmachine, confettikanonen, verlichte led-discovloer en een DJ meubel dat allerlei felle kleuren kan aannemen!Foute Party = Foute hits

Uiteraard is de muziek ook zo fout als het maar zijn kan; classics van The Dolly Dots, Marianne Rosenberg, Frans Bauer, tot de foute discohits als "I Will Survive", "It's Raining Men" en als als klap op de vuurpijl natuurlijk The Village People met "YMCA". 

Ook de (veelal Nederlandse) Eurohouse hits uit de jaren 90 worden nu vaak als 'fout' bestempeld. Hierbij moet je denken aan 2 Unlimited, Snap!, Flamman & Abraxas, Technotronic en last but not least: Dr. Alban) tot en met de Happy Hardcore van Charly Lownoise & Mental Theo, Nakatomi, Paul Elstak en de Party Animals... het komt allemaal voorbij!

Als iedereen verkleed komt, is het het feest natuurlijk helemaal compleet! Er wordt een echte show van gemaakt. 100% feestgarantie!

Een Foute Party bestaat o.a. uit:

 • Ervaren DJ in foute outfit
 • Goede geluidsinstallatie
 • Lichtshow met effecten
 • Foute cd pakket (weggeef prijs)

Nu al zin in zo'n Fout Thema Feest?


foto dj big blender

Wacht dan niet langer en huur mij als DJ met compleet verzorgde foute-show om van je feestje een succes te maken.(Prijzen vanaf €350,- als DJ Only tot €995,- voor een compleet verzorgde avond met foute Show, excl. btw en reiskosten).
Een Foute party Dj gezocht?

Big Blender is als Allround DJ goed thuis in de Classics. Daarom is hij ook bij uitstek de Foute Feest Dj die u zoekt! Met zijn uitgebreide muziek kennis vanaf de jaren 70 en draai ervaring vanaf de jaren tachtig heeft hij menig fout thema feest tot een ongekend succes gemaakt. Hij kent dus zijn Foute Klassiekers én het klappen van de lasso.

Nauwgezet weet hij het foute kaf van koren te scheiden, of zoals hij zelf zegt "het Fout van het Goud te scheiden". Zo zorgt hij er voor dat elke foute party een geslaagde fuif wordt. Hij deed veel ervaring op in zowel in discotheken, bij openbare feesten -zoals de Generation Classics Party- en vele gesloten feesten. Al meer dan 25 jaar succesvol feesten draait voor een zowel een jong als ouder publiek.feestelijk geklede vrouw

Hits uit het foute genre; je kent ze vast allemaal! 

Aqua

The Back Street Boys

Party Animals

Five

Spice Girls

Mc Hammer

Gigi D'agostino

Maywood

Grease

Scooter

Las Ketchup
Maak het feest compleet met foute kleding

Bij een foute party hoort natuurlijk ook foute kleding! Gelukkig zijn er online genoeg shops te vinden om jouw:

 • Jaren 70 outfit met Afropruik en veel te wijde Soulpijpen
 • Jaren 80 Disco of Madonna of Jackson outfit
 • Jaren 90 gabber-aussie outfit

te scoren.. 

Er is op dat gebied écht heel veel online te verkrijgen!


Niet wat je zoekt? Lees dan meer over de mogelijkheden om Big Blender in te huren als DJ

fout verklede man


Guilty Pleasure

Radio 10 (Gold) rook het succes en begon in 2015 onder de naam Guilty Pleasures zijn eigen Top 110 lijst met 'foute nummers'. Deze lijst wordt sindsdien op tweede Paasdag 2015 uitgezonden en heeft inhoudelijk veel overeenkomsten met De Top 500 van het Foute Uur. Ook de Guilty Pleasures lijst van Radio 10 is inmiddels een vast gegeven geworden.

Hoewel de woorden "Guilty Pleasure" een soort tegenstelling vormen (omdat 'schuldig' in contrast staat met 'genieten') is het een perfect gekozen alternatief voor de term "Foute Hits" of "Foute muziek". Samen betekent het dat je ergens van geniet en je tegelijkertijd schuldig voelt dat je ervan geniet. Het bekt (in het Engels) echter erg lekker en iedereen snapt gelijk waar het over gaat.

Iedereen heeft zijn eigen Guilty Pleasures: 'foute' liedjes uit je jeugd of de platenkast van je vader die je keihard meezingt. En waar je je stiekem misschien een klein beetje voor schaamt.guilty pleasure festival

Guilty Pleasure festival

Voor het eerst in Augustus 2015 wordt er ook jaarlijks het Guilty Pleasure Festival georganiseerd. Niet door Radio 10, maar door een onafhankelijke organisatie, Gaasper Pleasure genaamd.

Het festival is een 80’s, 90’s en 00’s festival op een van de mooiste locaties van Amsterdam, het Recreatiegebied Gaasperplas. Het eendaagse nostalgisch geladen Festival komt in 2017 op 30 juli weer met een reeks artiesten die bekend zijn van nostalgische nummers die je ongetwijfeld nog kent van zelf opgenomen cassettebandjes, de enige echte Top 40 of je schaamteloze solo sessies onder de douche.

Aprés Ski vs. Foute muziek: wat zijn de verschillen?

Hoewel er in de loop der jaren best wat Apres Ski-hits in de foute lijsten terecht zijn gekomen, is Apres-Ski muziek toch duidelijk een apart genre. Een Foute Party (fout feest) is daarom ook duidelijk wat anders dan een Aprés-Ski Party.

De oorsprong van een "puur fout nummer" ligt vaak in de jaren 70, 80 of 90 en kent met een hoog Camp-gehalte (denk aan "Why Tell Me Why"van Anita Meijer uit 1981). Er zit ook veel overlap tussen nummers bovenaan in de Foute-lijsten en de Homo Top 100 van NPO Radio 2.Wat is dan Aprés-Ski of Skihut Stijl?

De oorsprong ligt hier in de wintersport gebieden (m.n. Oostenrijk). 's Avonds en 's middags, na het skiën moet er natuurlijk gefeest worden en met name door de vele jongeren. Het Aprés-Ski-genre omvat daarom vaak veel nieuw opgenomen liedjes. Liedjes met teksten die niet serieus bedoeld zijn, maar puur om (gedachteloos) op te dansen en dat is ook de reden waarom veel jongeren het leuke muziek vinden. Dit dansen en feesten wordt ook wel après-skiën genoemd.

Hoewel er meerdere Apres-Ski nummers in de Foute lijsten staan, is het toch duidelijk toch een apart genre. Apres-Ski liedjes grijpen meestal wel terug naar covers of parodieën op oude nummers, zoals Het kleine café aan de haven van Vader Abraham.


De Après Skihut is de naam van een trendsettend feestcafé in Rotterdam dat regelmatig een cd uitbrengt met feestmuziek. Artiesten die groot geworden zijn in dit genre zijn;

 • Boswachters (Het Bananenlied)
 • De Zware Jongens (Jodel jump, Stil Aan De Overkant)
 • De Dikdakkers (Cowboys en Indianen)
 • Het Feestteam (Waar is dat feestje?)
 • One Two Trio (10 Kleine Tuinkabouters, Juffrouw Toos)

Ski-Hut nummers die ook in de Foute Top 500 staan, zijn o.a. 

 • De Lawineboys (Sex Met Die Kale)
 • Snollebollekes (Vrouwkes)
 • Gebroeders Ko (Ik Heb Een Toeter op M'n Waterscooter)
 • Hermes House Band (Country Roads)

Ben jij ontzettend toe aan zo'n Fout Thema Feest?

Bel of mail mij via het contactformulier wie weet sta ik binnenkort als DJ op jou feest, compleet met verzorgde foute-show om van je feestje een succes te maken.

Aftermovie Foute Party 2022Aftermovie Foute Party 2017Aftermovie Foute Party 2014Aftermovie Foute Party 2019Aftermovie Foute Party 2016

 Playlist met alle Foute Party Aftermovies op mijn YouTube kanaal

Aftermovie Foute Party 2018Aftermovie Foute Party 2015Aftermovie Foute Party 2013


© 2023 DJ Big Blender | Bruiloft DJ | Drive In Show | Ervaren & Allround (Almar Hijlkema)  |  KvK: 56011261 | Tel & Whatsapp: 06-11320921 |  Mail: O1JVXVR7X1FZUlxZV15VX15JFVVX@nospam

empty