De Generation Classics Party (GCP): al sinds 2006 hét Zwolse discofeest van formaat!


compilatie verklede discostijl gcp


logo generation classics party (gcp)

Een bezoek aan de Generation Classics Party (in de volksmond ook wel GCP genaamd) is al ruim 10 jaar een een feest der herkenning. Voor vele feestgangers is een bezoek aan deze party als tweemaal jaarlijks terugkerende uitje inmiddels een behoorlijke traditie geworden.

Vorig jaar (in 2017) werd dit feest voor het eerst sinds het begin in 2006 helaas niet georganiseerd. Maar.. niet getreurd; hoewel de locatie nog onbekend is zal dit disco / dansfeest van formaat in 2018 weer gewoon georganiseerd worden. En wel op Zaterdag 31 maart 2018. 

GCP bezoekers van het eerste uur komen niet alleen uit Zwolle, maar uit de heel provincie Overijssel en zelfs van buiten de provinciegrenzen. Kortom: de Generation Classics Party is al jaren een begip in Zwolle en wijde omgeving!


DJ Big Blender voelt zich thuis op de Generation Classics Party

Als DJ Big Blender ben ik zeer vereerd dat ik (al sinds 2012) als vaste dj op dit feest der herkenning draai. Meestal neem ik het voorprogramma in de hoofdzaal en de 80's Bar voor mijn rekening.

In deze blog lees je een kort overzicht over het ontstaan en ontwikkeling van dit bekende Discofeest. Met recht een feest van formaat.


Wanneer is de volgende editie van de Generation Classics Party?

Voordat we in de geschiedenis duiken, gaan we eerst even in op de vraag die velen van jullie hebben. Wanneer staat de volgende party gepland? 

Normaal gesproken wordt dit Dance Classics feest namelijk tweemaal per jaar georganiseerd, maar dit was ditmaal niet het geval. Na de laatste editie op 17 december 2016 in het IJsseldelta Center in Zwolle heeft de organisatie heeft zich lang in stilzwijgen gehuld, maar toen kwam er eindelijk in December 2017 dit voor veel fans verlossende bericht op Facebook
Party Data en bijzonderheden: vanaf 2006 tot heden [met links naar foto's en videos] 

23ste

Zaterdag 17 december 2016

IJsseldelta Center

 

 

Foto's van Zwolle On Tour Aftermovie op Facebook 
  Geen editie in 2017          

24ste

Zaterdag 31 maart 2018

IJsseldelta Center

       
             

Editie

Datum

Locatie

Artikel online

Foto's op DJ Guide

Foto's overige sites

Online Videos

1e

Zaterdag 28 oktober 2006

BDG Hal Zwolle-Zuid

 

 

   

2e

Zaterdag 31 maart 2007

BDG Hal in Zwolle-Zuid

 

 

   

3e

Zaterdag 20 oktober 2007

WRZV Hallen, Zwolle. Met de NLse James Brown

 

 

   

4e

Zaterdag 12 april 2008

WRZV Hallen, Zwolle 

Foto's door Pedro Sluiter op Weblog Zwolle

 

   

5e

Zaterdag 25 oktober 2008

WRZV Hallen, Zwolle

 

 

   

6de

Zaterdag 28 maart 2009

WRZV Hallen, Zwolle

 

Door DutchOskar

  YouTube door Thomas Popken

7de 

Zaterdag 24 oktober 2009

WRZV Hallen, Zwolle

 

Door DutchOskar

   

8ste

Zaterdag 27 maart 2010 

WRZV Hallen, Zwolle 

 

Door DutchOskar

  YouTube door Richard Stokkink Visuele Entertainment

9de

Zaterdag 30 oktober 2010

WRZV Hallen, Zwolle

 

 

   

10de

?

 

 

   

11de

Zaterdag 29 oktober 2011

WRZV Hallen, Zwolle 

 

 

Door Oscar Anjewierden

Door Fred Foto

 

12de

Zaterdag 17 maart 2012 

WRZV Hallen, Zwolle 

 

 

Door Fred Foto

 

13de

Zaterdag 27 oktober 2012

WRZV Hallen, Zwolle

 

 

Door Fred Foto

Door JE Fotodesign

 

14de

Zaterdag 6 april 2013 

Nieuwe Buitensociëteit 

 

Artikel in de Stentor

   

15de

Zaterdag 26 oktober 2013

WRZV Hallen, Zwolle

 

 

   

16de & 17de (?) 

volgens nummering van de organisatie zijn hier 2 edities geweest. Ik kan ze echter niet terugvinden.

 

 

 

   

18de 

Vrijdag 28 maart 2014 

WRZV Hallen, Zwolle (de eerste door HvV Entertainment)

 

 

   

19de

Zaterdag 20 december 2014 

De Nieuwe Bierton 

 

 

   

20ste

Zaterdag 21 maart 2015

De Nieuwe Bierton 

 

 

   

21ste

Zaterdag 12 december 2015

De Nieuwe Bierton

Met (The New) Boney M als Live act!

 

   

22ste

Zaterdag 10 september 2016

IJsseldelta Center

Volgens dit artikel in de Stentor is het plotseling al de 27ste editie..      


Hoe de GCP een Classic werd (geschiedenis in vogelvlucht)

Hoe het ontstond

De Generation Classics Party kent zijn oorsprong in 2006 als de Zwolse DJ Henri Geerlings al vele jaren actief is als Diskjockey in den lande op de zeer populaire Dance Classics Party’s in vooral het zuiden en westen van Nederland.

Hij mist op deze party’s het flow-gevoel en de interactie rondom de verlichte dansvloer en bouwt aan een evenement dat zijn gelijke niet kent. Eentje waar de GCP bezoeker(ster) wordt teruggebracht naar zijn of haar uitgaanstijd. GCP is een feest waar je bijvoorbeeld jouw haar kan laten stijlen in een waanzinnige disco afro pruik en de visagist jou de juiste pink & black disco looks bezorgt. En jezelf zelf in stijl kan laten kleden bij de dress shop waar je jou disco outfit bij elkaar kan scoren. En je verrast wordt door suprise welkom acts zoals suikerspinnen, ijsjes, drankjes etc.. Dit alles groeit uit tot een absolute meerwaarde.

Ook de discohal wordt omgeturnd tot een heus disco paleis, waar je heerlijk kan swingen op legendarische discohits uit de jaren 70, 80 en 90. Dit allemaal in een Saturday Night discotheek setting met als Eyecatcher een mega verlichte dansvloer super discobollen een ultra light show en waar legendarische videoclips voorbij komen op big screens.

Ook de dresscode is een begrip en uniek.. disco in pink and black outfits, leef je uit zoveel als je wil.. . En het is een genot om te zien hoe fantastisch en vindingrijk de GCP bezoekers(sters) zich uitdossen.

Kortom: de Generation Classics Party groeide al snel uit tot een legendarisch discofeest!

gezellig publiek
GCP de eerste jaren..

In de jaren na de start worden deze party’s al snel populairder. Waar er tijdens de eerste editie in 2006 in de BDG Hal in Zwolle-Zuid al zo'n 650 bezoekers(sters) aanwezig waren groeit het evenement in een mum van tijd uit tot een feest met 1.000 á 1.250 bezoekers(sters) en kan er vanaf de 4e editie telkens het bordje uitverkocht op de deur!

Hier door ontstaat ook onder andere Generation Street Party het zomerse outdoor discofeest tijdens het stratenfestival in Zwolle op eerst de Nieuwe Markt en later de Blijmarkt wat ook een doorslaand succes wordt. En het kleine zusje van GCP namelijk Boogie Night dat start in het Cultuurhuis in Stadshagen en daarna op diverse plekken in de stad heeft plaatsgevonden.

Een begrip en legende onder de discofeesten.
De doorstart: Henri van Velzen Entertainment neemt het stokje over

Disco Dance Classics feesten heb je in vele soorten en maten, maar de GCP is een begrip. 

De oorspronkelijke organisator, Henri Geerlings is daarom in november 2013 een samenwerking aangegaan met het Zwolse entertainment bedrijf Henri van Velzen Entertainment. Hierdoor kreeg het feest een nieuwe impuls en kon nog weer een mooier en professioneler worden neergezet. De eerste editie onder de vlag van Henri van Velzen vondt plaats in Maart 2014 in WRZV-hal in Zwolle.

Dat was eenmalig op een Vrijdag i.p.v. Zaterdagavond!

Logo HvV Entertainment
Bronnen: Videos op YouTube en Vimeo

Andere videos gemaakt door o.a. Richard Stokkink Visueelentertainment, Thomas Popken, Paul Duijf en Generation Classics Party zijn te bekijken via deze YouTube playlist

Bronnen: partypics, fotoshoots, etc

Een link naar een site met een goede fotoimpressie is deze van JE Fotodesign (foto's van 27 oktober 2012).

Bijzondere acts
Guest DJ's

Foto's, Video's en Tweets van de Generation Classics Partygeneration classics party - maart 2014

Quote uit Weblog Zwolle van 7 april 2008

De WRZV Hal wordt op zaterdag 12 april 2008 omgetoverd tot een heus discopaleis met een verrassende nieuwe look een wervelende licht en geluidshow, super discobollen en zal er veel aandacht besteed worden bij deze editie aan het audio visuele met mega videowalls waarop jij de leukste clips uit die tijd kan zien tegelijkertijd als de DJ dit nummer draait, maar waarop je ook je zelf kan zien swingen. Als klapper een mega verlichte dansvloer van 100 m2 dit is qua grote en afmeting echt uniek voor Zwolle e.o. Dus dit is, je kans om je foutste discopak uit de kast te halen en je uit te leven in de dresscode kleuren pink & black, maar wij verplichten je tot niets, zonder flitsende outfit ben je ook van harte welkom. 


© 2024 DJ Big Blender | Bruiloft DJ | Drive In Show | Ervaren & Allround (Almar Hijlkema)  |  KvK: 56011261 | Tel & Whatsapp: 06-11320921 |  Mail: 8puclJ2ylpiQm5WQnpeclpeA3Jye@nospam

empty