DJ Big Blender als mix dj: een (dans)feest der herkenning!


In The Mix dj - Summer Jam - Underdog Project

Terug naar jouw disco jaren

“Get on the floor… put your hands up, put your hands up..”. 

“Summer Jam" dé zomerhit uit 2000 van The Underdog Project knalt uit de speakers en het publiek reageert enthousiast. Je kunt niet langer stilstaan en terwijl je naar de dansvloer loopt dwalen je gedachten af naar je jeugd. Het is lang geleden dat je zo lekker gedanst hebt en wat voelt het heerlijk vertrouwd.
“Everybody Dance Now! (Gonna make you sweat)”, “I just can’t get enough”, “Le freak, c’est chic”, “Sing hallelujah”, "Dance.. Boogie Wonderland", “Wanna be startin’ something” en Technotronic’s “Pump up the jam”; De ene na de andere discotheken hit uit je jeugd volgt in een opzwepend tempo. Iedereen kijkt elkaar lachend aan en het is feest. Je kunt simpelweg niet stoppen met dansen.

De dj kent zijn klassiekers en werkt geraffineerd toe naar een climax. Nog wat sneller, nog wat uitbundiger en dan is er geen houden meer aan. De dansvloer staat in vuur en vlam en iedereen gaat uit zijn dak!


Ben Liebrand grote inspirator

"Zet je radio maar aan en je diskjockey maar uit...."; 

dat was het moment waarop vele luisteraars een week lang op gewacht hadden. Hand bij de knop om hun taperecorder of cassettedeck op opname te zetten.

Deze zin was namelijk het startsein voor een nieuwe editie "In The Mix".

Verantwoordelijk voor deze mix was Mastermixer Ben Liebrand(*). Als eerste Nederlandse radio-Dj mixte hij in de jaren 80 tientallen dansplaten non-stop aan elkaar, tot een kolkende mix. Liebrand maakte echt naam met dit wekelijkse mixprogramma en niet veel later volgden daarom ook de “Minimix” en “Grand Mix”. Uiteraard vertoonde Liebrand zijn kunsten ook graag in de Discotheken. Zijn eerste vaste plek was bij Discotheek The Matrixx in Nijmegen. 

Voor de kenners is de stijl van Mix dj Big Blender goed te vergelijken met die van de legendarische Dj . Dat is niet verwonderlijk, want beiden groeiden op in de jaren 80 en 90.(* Mocht je de 80s gemist hebben; dan lees je hier meer over Ben op Wikipedia)


mix dj ben liebrand
07-05-2016: Mix Pioneer Ben Liebrand Live @ De Heuvel Gallery, Tilburg

(Liebrand ging ook in de boeken met de bijnaam Ben Plakband. Dit vanwege het ambachtelijke knip- en plakwerk met tapes in de beginjaren van het mixen.)


Ervaren deejay zet elke dansvloer in vuur en vlam

Waarom zet de ene dj elke avond de boel op stelten en wordt het bij de ander nooit gezellig? Het antwoord is even kort als krachtig: talent en een flinke dosis ervaring. Een geboren dj voelt zijn publiek aan, betrekt iedereen bij het feest en brengt de dansvloer in vervoering. Elke keer opnieuw. Big Blender is uit dat hout gesneden.

“Burn, baby burn.. disco inferno..”

Dj Big Blender komt uit de tijd toen de dj nog voluit diskjockey of deejay werd genoemd en sleepte in zijn jeugd nog zware platenkoffers met zich mee, vol met het zwarte goud.. Vinyl! In de jaren 80 moest er nog moeite gedaan om je muziekcollectie up-to-date te houden; 15 kilometer op de fiets naar de dichtsbijzijnde platenzaak, het gedrukte exemplaar van de Top 40 vragen en plaatjes beluisteren en kopen...

Destijds waren ook de technische mogelijkheden een stuk beperkter en moest je het publiek echt voor je winnen. Zonder technische snufjes of gimmicks. Die ervaring is nu goud waard, want hij weet precies wat werkt.


Schakel Dj Big Blender in voor één van deze feesten:

Jaren 70 disco, 80s pop of 90s dance: Dj Big Blender kun je inschakelen voor diverse feesten en evenementen. Van tevoren spreken we af welk thema centraal staat en Dj Big Blender mixt en masht het feilloos, naadloos en swingend aan elkaar.
dj-contactformulier.jpgStijl Ben Liebrand, maar wel met een geheel eigen twist

Beide combineren ze de 70s, 80s en the 90s disco & dance hits desgewenst met de beste hits van nu. Daarbij spelen ze voortdurend met sfeer, energie, toonsoort en snelheid van de muziek.

Ondanks dat de draaistijlen van Big Ben Blender en die van Ben Liebrand dus goed met elkaar te vergelijken zijn geeft Blender er toch ook graag ook zijn eigen twist aan.


There's not a problem that he can't fix, cause he can do it In the mix


De Dj houdt de dansvloer met speciale mixtechnieken bij de les. Zo draait hij vaak unieke (re)mix versies van nummers en gebruikt hij acapella’s en losse samples voor de mooiste verrassingseffecten en ‘aha-erlebnissen’. .

Door deze mixtechniek houdt hij het spannend voor het publiek. Dit resulteert in het beste van 2 werelden: de lekkerste hits in een stuwende mix, die niemand onberoerd laat. De dansvloer stroomt vol en iedereen heeft een geweldige tijd.You Tube video met Ben Liebrand Live @ The Wheels Of Steel in P60 AmstelveenBig Blender is veel meer dan een Dj

Een avond met Dj Big Blender staat garant voor fantastische muziek, geweldig geluid en een prachtige belichting. We stemmen alles af op jouw wensen en het kan zo uitgebreid als je zelf wilt. Denk daarbij aan:

- Projectie van bedrijfsnamen en logo's
- Led-verlichting
- Verlichte dansvloer
- Stroboscoop
- Blacklights
- Spiegelbollen
- Rookmachine

Met ruim 25 jaar werkzame muziekjaren neemt Dj Big Blender een schat aan ervaring mee. Maak daar gebruik van en laat je assisteren bij de praktische invulling van je evenement. Brainstorm over het ideale programma, de planning en meer. Je hebt een ervaren klankbord en hoeft je nergens druk om te maken.

Kijk op dj voor bedrijfsfeesten voor alle mogelijkheden.Één groot feest der herkenning

Laat je publiek zijn jeugd herbeleven, maar dan op een bijzondere en verfrissende manier. Als geen ander combineert hij de energie van de beste disco-, soul-, pop-, house, funk- en dancehits met de mooiste muzikale herinneringen. Geheel naar keuze draait hij de beste groovy danshits en floorfillers uit de 70s, 80s óf the 90s! Het is één groot feest der herkenning.

Dit zijn de smaken waarin je Big Blender als mix dj kunt boeken;

  • Goes into the 80s & 90s
  • Goes all the way (van 60s, 70s naar Top40 en terug)
  • Goes Goed Vout (de foute uur-mix)

Organiseer je binnenkort een bijzonder evenement? Zoek je een dj die meer doet dan plaatjes draaien alleen?

Het bijzondere aan de draaistijl van Big Blender is dat hij gebruik maakt van de moderne mix technieken van nu (zoals de “moderne” house en EDM deejays zoals Roog, Armin van Buuren en Laidback Luke doen), maar dit toepast op de (disco) dance- en house classics van toen.

Als je DJ Big Blender als Mix DJ inhuurt krijg je de muziek van toen met een moderne twist.

Dj Big Blender kun je als special mix-dj inzetten voor:

- Dance Classics Feesten
- Speciale thema avonden
- Bedrijfsfeesten of feestelijke openingen waarbij een speciale muzikale act wordt gezocht© 2024 DJ Big Blender | Bruiloft DJ | Drive In Show | Ervaren & Allround (Almar Hijlkema)  |  KvK: 56011261 | Tel & Whatsapp: 06-11320921 |  Mail: LURDS0JtSUdPREpPQUhDSUhfA0NB@nospam

empty