Barry White de Walrus of Love

‘You’re the first the last, my everything.’

Wie herinnert zich dit romantische nummer niet? Gezongen door een zanger met zijn iconische bas-bariton hoort deze song thuis in de soundtrack van de jaren zeventig. De combinatie van de lage warme stem en de romantische muziek is voor velen immers nog steeds onweerstaanbaar?

Die legendarische zanger was natuurlijk de te vroeg overleden Barry White en het nummer was één van de songs die hem een welverdiende plek in de muziekhistorie hebben bezorgd. Maar wie was deze Barry White eigenlijk en wat is zijn eigen geschiedenis?
A life of crime

Het had niet veel gescheeld of de wereld had nooit van de muziek van Barry White kunnen genieten. In zijn jeugd was hij namelijk samen met zijn jongere broer lid van een bende en leek hij op een leven vol misdaad af te stevenen. Maar de tragische dood van zijn broer en een korte gevangenisstraf brachten hem tot inkeer. En vanaf het moment dat hij weer op vrije voeten was bleef hij op het rechte pad.


De jonge Barry White (echte naam Barry Carter)

Al sinds zijn jeugd was Barry White met muziek bezig. Via de platen van zijn moeder had hij zichzelf pianospelen aangeleerd en dit deed hij niet onverdienstelijk. Integendeel op zijn elfde was hij namelijk al te horen op de singleGoodnight My Love van Jesse Belvin

Tekstschrijver en zanger

Het succes kwam hem overigens niet aanwaaien. Hij begon als lid van een bandje met de naam The Upfronts en schreef ondertussen de teksten voor bijvoorbeeld Bob & Earl. Dit duo had een grote hit met het nummer Harlem Shuffle. Een song wat later door The Rolling Stones gecoverd zou worden.

Ontdekker en producer van talent

Naast het schrijven en zingen was Barry White ook verantwoordelijk voor de ontdekking van meerdere artiesten. Hiermee beleefde hij in 1972 zijn grote doorbraak toen hij de producer werd van de meidengroep Love Unlimited – een groepje wat te vergelijken viel met The Supremes.

Eerste solo-album

In 1973 nam Barry White zijn eerste solo-album‘I’ve Got So Much to Give’ op. Hierop stonden onder andere zijn zijn eerste solo hit ‘I’m Gonna Love You Just a Little More Baby’, dat de eerste plaats haalde in de Billboard R&B hitlijst.

‘The Walrus of Love’

Zijn postuur in combinatie met zijn romantische muziek bezorgden Barry White de bijnaam The Walrus of Love. Misschien niet de meest complimenteuze naam maar jammer genoeg wel kloppend. Door zijn overgewicht leed hij aan aan verschillende kwalen wat hem uiteindelijk in 2003 fataal is geworden. Barry White is maar 58 geworden.© 2024 DJ Big Blender | Bruiloft DJ | Drive In Show | Ervaren & Allround (Almar Hijlkema)  |  KvK: 56011261 | Tel & Whatsapp: 06-11320921 |  Mail: agMEDAUqDgAIAw0IBg8EDg8YRAQG@nospam

empty